Taneční sobota Rebelka 
23. 9. 2023

Prvorozená dcera skotského krále, princezna Merida, je impulzivní a svéhlavá. Svými činy nechtěně rozpoutá v království chaos a běsnění. Merida musí objevit význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. Přidej se k ní a vyzkoušej pravé skotské tance nebo střílení z luku.

Taneční sobota Coco
7. 10. 2023

V říjnu proběhne taneční sobota inspirovaná halloweenskou pohádkou Coco.
Malý Miguel se touží stát uznávaným hudebníkem, jako jeho vzor Ernesto de la Cruz.  V tom mu však brání starobylý rodinný zákaz provozovat hudbu. V předvečer svátku zesnulých se však Miguelovi naskytne příležitost odhalit staré tajemství a přispět k tomu, aby se rodina zase sešla.
Vydej se s námi na dobrodružnou cestu a objev, jaké tajemství se v rodině ukrývá!
Čeká vás spousta tance inspirovaného mexickou kulturou, her a tvoření.

Taneční sobota je určena pro děti od 4 do 10 let.
Čas: 10:00 – 16:00.
Kde: Botanická 53a v Brně.
Cena: 580 Kč.

Taneční sobota Coco je obsazená. Pro zařazení mezi náhradníky pište na jaworek.adela@gmail.com.

Co je to taneční sobota?
Taneční sobota je celodenní pohybový program pro děti na motivy oblíbených pohádek. Program je koncipován jako hra, ve které musí děti vyřešit nějakou záhadu, pomoci pohádkové postavě plněním různých úkolů nebo pohybových her a aktivit.
Součástí je vždy naučení jedné a více choreografií, díky kterým se děti seznámí s různými tanečními styly. Podporujeme v dětech jejich pohybové nadání, vedeme je k nacházení vlastního pohybového vyjádření a kreativitě.
Tvořivosti se nekladou meze ani ve výtvarném tvoření, které je jako odpočinková aktivita po obědě.
Na programu nejsou přítomni rodiče.
Jídlo není v ceně, děti si nosí svačinky a oběd z domu, stejně tak i příbory. Dohlížíme na pitný režim a tekutiny dětem doplňujeme.

Hodí se mé dítě na taneční sobotu?
Věková hranice 4 roky je poměrně nízká a chápeme, že ne všechno je dítě v tomto věku schopné zvládnout. Před přihlášením prosím zvažte, zda je dítě schopné se samo najíst, zajít si na toaletu bez větší pomoci dospělého (lektor opravdu nemá čas utírat zadečky) a samostatně se o sebe postarat. Pokud dítě není zvyklé trávit alespoň půl dne bez rodičů, může pro něj být program psychicky náročný a doporučujeme spíše počkat, až trochu vyroste.
Naopak není žádnou překážkou, pokud dítě nikdy nechodilo do taneční přípravky a nemá žádnou zkušenost s tancováním.