Výzkum ukazuje, že balet udržuje flexibilitu, hustotu kostí, svěží rozum a krásné nohy. Jednou z velkých motivací je, že ženy, které pravidelně navštěvují taneční kurzy, mají záviděníhodnou štíhlou postavu – a udrží si ji! Kdysi obávaná disciplína, dnes ovšem ženy středního věku těží výhody mentální i fyzické z této náročné formy tance.

V baletu není žádná horní věková hranice pro začínající tanečnice. Jedné dámě bylo 71 let, když navštívila svou první lekci baletu, a baletní kurz navštěvuje i tanečnice, která oslavila 80 let.

Balet má také uklidňující účinky. Paulin Devine diagnostikovali v 60 letech rakovinu prsu a po náročných chemoterapiích se dostala do depresí, kvůli kterým musela opustit práci. Začala chodit do kurzů baletu, i když nikdy před tím netančila. „Na začátku jsem se hrozně bála, ale po první lekci jsem byla nadšená a cítila jsem se skvěle. Bez nadsázky můžu říct, že mi balet vrátil sebevědomí.“
Balet bývá spojován s neuvěřitelně štíhlými éterickými bytostmi, takže to vypadá jako poslední věc na světě, která by ženám ve středním věku zvýšila sebevědomí. Ale jakmile to ženy skutečně vyzkouší, cítí se jinak.

Chcete také vyzkoušet léčivé účinky baletu? Je tu pro vás kurz balet pro dospělé!

Inspirující článek najdete v Daily Mail, zde. 

L to R
These women are all keen ballet dancers, or use ballet movements to stay fit and active, all our ladies are over 50yrs
Louise Newman, 52, Christine Webber, 62, Pauline Devine, 60 Christina Lock, 68, Dorothy Flowers, 58,